06 November 2012

Nota kaki di bawah post

adam hakimi | 23:24 | |
hye dan assalamualaikum. hari ni afrina nak teach korang cara nak buat buat nota kaki. korang tahu tak ape itu nota kaki tu ? ok, afrina tunjukkan ekh. 
 
 
 
korang dah tahukan ape itu nota kaki? ok, bagus. jom mulakan tutorial ni ekh.
1. dashboard > design > edit html > tick expand wigdet.

2. tekan f3 atau Ctrl+F dan cari code bawah ni ye : 
 <data:post.body/>
3. dah jumpa? ok, good. copy kod bawah ni dan paste di bawah kod yang korang cari tadi.

                     <hr/><center>AYAT KORANG</center><hr/>

Pengumuman:

AYAT KORANG : tulis lah ayat korang. 


4. Preview dulu dan baru lah save ok :)
Photobucket
Copyright © 2012 | Kisahafrina.blogspot.com | All Righted Reserve