21 September 2012

Edit Gambar Bokeh

adam hakimi | 07:14 | |
Hellloo, dah lame afrina tak buat tutorial ken? so, afrina  nak teach korang cara nak buat edit gambar bokeh yang ada tulisan. tak paham ea? ok tengok gambar kat bawah ea. ni contoh je tau :


Macam ni lah :) faham kan ? jom buat :D



1. Sebelum tu, korang cari gambar Bokeh yang macam afrina punya ni. carilah kat google.
    Dah cari gambar bokeh, lepastu save as/ download dekat laptop.

2. Pergi >link< ni. Tekan 'Open Image From Computer' lepastu tekan gambar bokeh yang korang dah 
    download tadi. 


3. Ade keluar gambar bokeh kan? lepastu cari macam gambar di atas ni dekat belah kiri. Dah jumpa? good      
    :)

4. Lepastu tulis lah ape yang korang nak. ok, lepastu tekan 'File' > 'Save'.
    lepastu akan keluar kotak macam bawah ni kan? korang tekan ok tau. hihi :p



 So, hasilnya :

                
Tak paham tanye tau. jangan malu malu. Selamat Mencuba ^^v
                                 


Photobucket
Copyright © 2012 | Kisahafrina.blogspot.com | All Righted Reserve