09 August 2012

Pasang Tempat Request Tutorial (foxyform.com)

adam hakimi | 05:38 | |

hello. Tutorial ni untuk blog yang buat tutorial sahaja! harap maklum !
korang tahu tak macam mana tempat request tutorial tu? ok, tengok bawah :

ini tempat request tutorial afrina :)

korang nak buat ? Jom!

1. First step, korang kene sign in dekat Yahoo dulu. Dah sign in? ok cun!

2. Second, korang pergi link tempat request tutorial pulak: Sini
*kat situ ade 3 step tau. so, korang ikut step by step. mula dari step 1 tau.

Step 1

step yang pertama, korang kene tick Name dengan Email.
Jangan tekan ape ape tau selain name and email !
Step 2

step yang kedua, korang kene tukar Background colour, font colour,
font dan size font. ok, untuk backgroung colur. korang kene tekan
word warna hijau yang dia tulis (colurs). lepastu klik.
Dia akan keluar kodding untuk colour kan ? ha! korang copy je
kod warna yang korang suka. yang font colour tu pun kene tukar jugak.
Jangan pilih warna yang sama korang letak untuk Background colour
tadi tu? ok?

Step 3

step yang ketiga pulak *akhir , korang kene letak Email Adress yang korang
sign in dekat yahoo tadi. lepastu, korang klik Create Fomular.
Korang scroll sikit, ada nampak korang punya tempat reques tutorial?
ha! itu lah bendenye. Cun kan ? Nak code ? tekan words create fomular tadi.
Dah tekan? ok, ada nampak kod dekat tepi belah kiri ? copy semua kod tu tau.
Now, dah siap! Selamat Mencuba!




credit to : kemetot comel
Copyright © 2012 | Kisahafrina.blogspot.com | All Righted Reserve