03 August 2012

Icon Social Network

adam hakimi | 02:37 | |

Hye korang. Lagi beberapa jam je nak buka puasa. Alaahaiii, lapar sungguh perut ku ini. haha.
Ok, harini tiba tiba dapat idea nak bagi Icon Social Network. Nak tahu ape? K, dia macam button Facebook, Twitter, Tumblur & Blogger. Ok, afrina malas nak cerita panjang panjang, kang tak paham pulak. Hehe ;p

1. First, pergi link ni -> http://findicons.com/

2. Second, korang search ape yang korang nak search. contoh -> Twitter -> tekan search.

3. Lepastu, ada keluar gambar banyak banyak di bawah ni :


4. korang tekan gambar yang korang suka.

5. Lepas dah tekan, akan keluar macam ni :


4. Ikut gambar di bawah :

5. Lepastu, korang boleh lah letak dekat sidebar ke ape ke.

6. Kalau korang nak icon lain korang search je taw.

Bye, sebelum tu. Korang boleh click bawah ni :
- klik sini
- klik sini
- klik sini
- klik sini
- klik sini
- klik sini

* Sorry, kalau tutorial ni buat korang pening.
Copyright © 2012 | Kisahafrina.blogspot.com | All Righted Reserve