03 August 2012

Fungsi Keyboard

adam hakimi | 07:13 | |

Hari ni dengan bertuahnya ada seorang adik yang comel telah membenarkan saya share tutorial kepunyaannya *ayat terlebih skema. Thanks ye dik. Nak tengok blog adik yang comel tu? SINI. Dah tengok? ok, sekarang afrrina nak sambung balik tutorial ni. Ape eh sebenarnya Fungsi Keyboard ni? Ha! mesti korang tak tahu sangat kan? yang korang tahu Ctrl+C je kan? K, jom afrina ajar korang belajar ape funsginya. :

1. Ctrl + W =Tab yang anda bukak akan ditutup. Diulangi tab ye, bukan window.

2. Ctrl + T = Bukak tab baru.

3. Ctrl + C = Copy tapi kena highlight dulu, ea.

4. Ctrl + V = Paste.

5. Ctrl + A = Highlight semua.

6. Ctrl + F/Ctrl + G = Find word.

7. Ctrl + J = Tengok apa yg korang download

8. Ctrl + S = Automatic save.

9. Ctrl + R = Refresh.

10. Ctrl + H = Tengok history korang.

11. Ctrl + L = Highlight link/web yg korang bukak.

12. Ctrl + Z = Undo.

13. Ctrl = I = Automatic Italic. *Tulisan senget.

14. Ctrl + K = Edit link.

15. Esc = Tutup gambar etc.

16. Ctrl + U = Automatic underline.

17. Ctrl + N = Bukak tab baru tapi dalam window lain.

18. Ctrl + P = Automatic publish.

Ok, itu je. Thanks ye adik Izzah

Kalau korang rajin, korang klik kejap bawah ni :
- KLIK SINI
- KLIK SINI
- KLIK SINI
- KLIK SINI
- KLIK SINI
- KLIK SINI

CREDIT : adik comel


Copyright © 2012 | Kisahafrina.blogspot.com | All Righted Reserve