07 August 2012

Cara Masukkan Header

adam hakimi | 08:44 | |

Hei everyone. Jap, lupa pulak. Assalamualaikum :) hari ni dengan penuh bosannye, afrina saja nak mengisi lapang untuk buat tutorial ni. Hehe ;p Korang dah nak tidur ke? alahaii, janganlah.
Baru pukul berapa. Ececeh. Jom afrina ajarkan Cara Masukkan Header.



Cara masukkan header

1. Firstly, korang pergi cari header yang sesuai untuk blog korang.
Nak header? Sini -> La Li Lu

2. Second, korang tekan gambar header tu, dia akan terkeluar macam ni (macam view image) :

- ni salah satu header afrina buat.
samaada background dia putih atau hitam macam afrina.

3. Lepastu, korang tekan right click pada mouse korang tu, dia akan keluar macam bawah ni :

*tekan Save Image As yang afrina kotakkan tu,

4. Pilih file untuk korang simpankan header tadi tu.

5. Dashboard -> Design -> Header -> Upload header tadi dekat file yang korang simpan header tadi tu.

6. Save! Dah siap ! Yeay ! *dancing*

Ok itu je tutorial hari ni. Esok ada lagi tutorial-nye pun. hehe ;p dah ngantuk ni. Byebye. Assalamualaikum ^^



Copyright © 2012 | Kisahafrina.blogspot.com | All Righted Reserve