26 July 2012

Letak Twitter Widget Di Blog (Recent Twitter Visitors)

adam hakimi | 01:51 | |

Ok, hari ni dah banyak Afrina buat tutorial hari ni. Penat tu penat lah jugak. Bila dah siap tutorial yang kita buat, mesti puas hati kan? Macam tulah perasaan Afrina. Rasa bangga diri bila kita share ape yang kita dah buat selama ni.

Kita sambung balik yang kita bincangkan tadi. Yang mane eh? Alaah, yang Letak Twitter Widget tulaah. Nak tahu yang mane? Tengok contoh di bawah:

Inilah Twitter Widget yang afrina cakap kan tu. Awesome kan? Nak? Jom buat!

1. First, korang pergi sini -> http://twittercounter.com/pages/twitter-widget

2. Dekat atas dekat belah kiri ada button : SIGN IN TWITTER .Tekan !

3. Then, isi Username korang dengan Password. Dan secara tiba tiba ada perkataan GENERATE CODE . Tengok gambar di bawah dengan lebih lanjut :




4. Lepastu tekan Generate Code. Kalau korang nak tukar warna, korang tekan yang ada koak warna biru tu, nanti dia ada keluar banyak warna. Then, korang pilih lah.

5. Log in blog -> Dashboard -> Design -> Add a Gadget -> Html/JavaScript.

6. Paste code yang korang copykan tadi tu.

7. Save! Kalau jadi, comment tau. Kalau tak jadi, comment jugak. hehe :p


Copyright © 2012 | Kisahafrina.blogspot.com | All Righted Reserve