26 July 2012

Daftar Shoutbox Busuk.org

adam hakimi | 01:53 | |

ok, ape itu Shoutbox eh? Nak tahu? Contoh lah korang singgah blog Afrina, korang dah follow semua tu, lepastu korang nak buat ape? Ha! korang kene tinggalkan komen tentang blog yang korang singgah tu.

Contoh :
i. Lawa blog akak.
ii. Singgah sini dulu!
iii. Terima kasih sudi folow blog saya.

Itu antara contoh komen komen yang selalu ada di Shoutbox. Afrina tak guna C-box pun, Afrina cuma guna shoutbox je. Itu pun sebab simple mimple. Hehe :)
Contoh Shoutbox :


1. Pergi link ni -> http://shout.busuk.org/m/index.php?view=register
2. Masukkan Username , Password and E-mail .
3. Then, kalau dah boleh. Masukkan lagi username & password korang tadi.
4. Then, ubah width and height. *ikut kesesuaian blog*
5. Tekan Customize Shoutbox. *pilih warna yang korang suka*
6. Save!
7. Pergi dekat Home, copy code shoutbox.
8. Dashboard -> Design -> Add a Gadget -> Html/JavaScript
9. Paste code tadi di ruangan yang disediakan.
10. Save.

Selamat Mencuba :)


Copyright © 2012 | Kisahafrina.blogspot.com | All Righted Reserve