24 July 2012

Cara Nak Privatekan Blog

adam hakimi | 03:18 | |

Ada sesetengah blogger tak nak bagi orang tengok dia punya blog. So, malam ni Afrina nak buat tutorial Cara Nak Privatekan blog korang. Jom buat!


1. Log in -> Dashboard -> Setting -> Permission.

2. Second, bila korang tekan Permission je, akan terkeluar gambar dibawah kan? :



3. Tick pada Only blog authors.

4. Tekan macam gambar bawah ni :

Tekan Allow Authors Only

5. Then, blog korang dah tak boleh view mane mane blog.

*kalau korang dah tak nak privatekan blog, korang boleh tekan Anybody.

Selamat mencuba :)

Copyright © 2012 | Kisahafrina.blogspot.com | All Righted Reserve