23 March 2012

Cara Mudah Print Screen .

adam hakimi | 09:37 | |

hye , kamu kamu kamu tengah buat ape tu ? hello ade orang tak ? *gila agaknya budak ni . ok straigt to the point . ceh , hahah . ok , sekrang ni x tahu la nak update ape ? tengah bosan tahap gaban . ==' . ok ni first afrina buat tuto , selama ni tak pernah buat pun tuto lain . mesti korang nak tahu kan afrina nak buat tuto ape ? . ok first , afrina nak buat tuto pasal PRINT SCREEN . afrina tahu korang semua dah tahu caranya , tapi ada yang tanye jugak pasal print screen ni . ok , dah bersedia ? *dah macam nak mula merentas desa la pulak .


1. First, korang gi kat mane-mane blog atau whatever lah yg korang nak print .

2. Second, korang cari kat keyboard laptop korang . cari perkatan PrtSc SysRq . tekan !

3. Korang pegi kat Paint . nthen korang gi cari simbol Paste kat Paint tu dan tekan ye .

4. If korang nak crop ke ape ke . korang crop la .

5. Lepastu korang boleh la Save . senang je , tak susah mane pun :)



p/s : If tak faham, korang boleh tanya ok. jangan senyap je :)


Copyright © 2012 | Kisahafrina.blogspot.com | All Righted Reserve